39η Tακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής: 15-12-16

39η Tακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής: 15-12-16

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που θα γίνει στις 15-12-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, ΠαπάγουΧολαργός), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση σύναψης και όρων παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου ΦιλαδέλφειαςΧαλκηδόνος για τη μελέτη: «Σύνταξη συμπληρωματικών μελετών για την ωρίμανση και την κατασκευή των Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ∆ήμου Ν. Φιλαδέλφειας Έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7».

    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)

  2. Έγκριση σύναψης και όρων παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Λυκόβρυσης Πεύκης για το έργο «Ανάπλαση Ο.Τ. 9 ∆ήμου Λυκόβρυσης (∆ιαμόρφωση χώρων πρασίνου αναψυχής αθλητικών εγκαταστάσεων καταστημάτων και υπόγειας στάθμευσης)», συνολικού προϋπολογισμού 14.236.990,36 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)

  3. Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους Κοινών Επιτροπών Παρακολούθησης

    Προγραμματικών Συμβάσεων.

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)

  4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Πετρούπολης για την κατασκευή του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ∆ΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ ΣΕ Ο∆ΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 451.628,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

  5. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Αλίμου για το έργο: «Βελτίωση δικτύου πεζοδρόμων περιοχής Αμπελακίων του ∆ήμου Αλίμου» προϋπολογισμού 394.180,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης)

  1. Ανάκληση της υπ ́αρ. 117/2016 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ως προς την έγκριση των όρων του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και έγκριση εκ νέου των όρων της, για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης», προϋπολογισμού 66.420,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

  2. Έγκριση σκοπιμότητας για την επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Γ.Ν..Α. Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» για αγορά στεφανιογράφων, συνολικής δαπάνης 1.000.000,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

  3. Λήψη απόφασης για την αποδοχή της έκθεσης εκκαθάρισης της αναπτυξιακής εταιρείας της τέως Νομαρχίας Πειραιά «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Εκαι απαλλαγή των εκκαθαριστών.

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

  4. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Νομικού Προσώπου ∆ημοσίου ∆ικαίου Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας ∆ήμου Σαλαμίνας για το έργο: «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» προϋπολογισμού 460.000,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

  5. Έγκριση εγκατάστασης νέων φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Λ. Καραμανλή

    ∆ιός, στο ∆ήμο ΒάρηςΒούλαςΒουλιαγμένης.

    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Λάσκαρη Κρασοπούλου)

             11.Έγκριση προγράμματος δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του

                  αγροτοδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2017.

                  (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)

              12.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής ∆ημοσίων                       Συμβάσεων (Ε.Α.Α.∆Η.ΣΥ.), του άρθρου 44 του Ν. 4412/2016, για το έργο «Εργασίες εσωτερικών διαμορφώσεων γραφείων & computer room, επιχρίσματα και          λοιπές συνοδές μικροεργασίες στο κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45, Κυψέλη / Αθήνα μελέτη, δημοπράτηση και κατασκευή του έργου» εκτιμώμενου  προϋπολογισμού 60.000,00 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.

            (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

           13. Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης της Πράξης με τίτλο Συλλογή Ολοκληρωμένη (αποκεντρωμένη) ∆ιαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε νησιά και σε       μικρούς / απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειας Αττικής (Ολοκλήρωση εγκαταστάσεων επεξεργασίας ΑΣΑ Κυθήρων, Εγκαταστάσεις διαχείρισης σε άλλα νησιά της Περιφέρειας)” στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

14.Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης της Πράξης με τίτλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ Ο∆ΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ Β ΦΑΣΗτου ∆ήμου ∆ιονύσου, στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

 

15.Επιλογή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Αττικής (Π.Σ.Ε.Κ.) (άρ. 10 παρ. 3 περ. βΝ.4310/2014 όπως αντικαταστάθηκε με το άρ. 8 Ν.4386/2016 [ΦΕΚ 83/τ.Α’/11.05.16]).

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

16. Λήψη απόφασης για τη μείωση της απόστασης πολεοδόμησης μεταξύ του ΒΚοιμητηρίου του ∆ήμου Αθηναίων και της υπό πολεοδόμηση περιοχής του «ΒΙΟ.ΠΑ. προς εξυγίανση» στην περιοχή Προμπονά, της 5ης ∆.Κ. του ∆ήμου Αθηναίων (άρ. 29 Ν. 2508/97).

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Πατσαβός)

17.Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης οικονομικού προϋπολογισμού Περιφέρειας

Αττικής Γ ́ τριμήνου 2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος)
18. Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής έτους 2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος)


19. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου:

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)

20.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη λειτουργία υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας εκτροφής κοτόπουλων πάχυνσης 60.000 θέσεων της «Θ. Κοντοστέργιος Στ. Μπουφίδη Ο.Ε.», στη θέση Σαμουήλι ή Σαμοχείλι Αυλώνα, ∆ήμου Ωρωπού, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 2.402.526 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για την τοποθέτηση απομάκρυνση γενικότερη διαχείριση των κινητών χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές αρμοδιότητας της ∆ιεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, για την κάλυψη των αναγκών των πωλητών που δραστηριοποιούνται σε αυτές για τρία (3) έτη.

    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)

  2. Χωροθέτηση λαϊκών αγορών Τζιτζιφιές (ημέρα Τρίτη), Αγία Ελεούσα (ημέρα Τρίτη) της ΒΠειραιά, Καλλιθέα (ημέρα Παρασκευή) και Σφαγεία Καλλιθέας (ημέρα Παρασκευή) της ΒΑθηνών του ∆ήμου Καλλιθέας.

    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)

  3. Μετακίνηση λαϊκής αγοράς Αστυνομικά (Πανόραμα) ημέρα Τετάρτη της ∆Αθηνών

    του ∆ήμου Ηλιούπολης.
    (
    Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)

    Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
    ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ ΣΧΙΝΑ

You might be interested in