40η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 20.12.18

40η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 20.12.18

Συνεδρίαση 40η


Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που θα γίνει στις 20-12-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, ΠαπάγουΧολαργός), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Επικύρωση πρακτικών της 25ης, 26ης, 27ης, 28ης, 29ης, 30ης και 31ης Συνεδρίασης έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

  2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποπεράτωση κοινόχρηστων χώρων και κοιτώνων φιλοξενίας στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 644.668,56 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)

  3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Πράξη εφαρμογής σε πολεοδομικές ενότητες Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος», συνολικού προϋπολογισμού 3.199.177,64 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

  4. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 270/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Λαυρεωτικής για την ολοκλήρωση του έργου με τίτλο: «Ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων» Δήμου Λαυρεωτικής συνολικού προϋπολογισμού 799.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

  5. Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος Πρωτοκόλλου και Ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Περιφέρειας Αττικής.

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Αθανασιάδης)

  6. Ορισμός νέων εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής στις γνωμοδοτικές επιτροπών Λιμεναρχείων χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2019.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του έργου «Τουριστικός λιμένας (μαρίνα) Αλίμου.

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα διαλυτηρίου ΟΤΚΖ κατηγορίας Μ1 & Ν1 και λοιπών οχημάτων και αποθήκευσης, διαλογής και επεξεργασίας μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της εταιρείας RECYCLING CARS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., επί της Λεωφ. ΝΑΤΟ στη θέση ‘Σπιθάρι’ του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής.

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα απορρύπανσης και διάλυσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ), αποθήκευσης μη επικινδύνων μεταλλικών αποβλήτων και αποθήκευσης αποβλήτων συσσωρευτών Pb-οξέος και Ni-C, της εταιρείας AUTOGREEN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., στην θέση “Ξηροπήγαδο” του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής.

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Διώροφο Συγκρότημα Καταστημάτων, Υπεραγοράς και Χρήσεων Συνάθροισης Κοινού με Υπόγειο Κύριων και Βοηθητικών Χρήσεων» επί της Οδόύ Προόδου 1-3 ,Ο.Τ. 817 στο Δήμο Αιγάλεω».

    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

     

    Συμπλήρωση της Πρόσκλησης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

    Σας ενημερώνουμε ότι η υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 252297/14-12-2018 πρόσκληση της 40ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συμπληρώνεται με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

     

    1. Έγκριση λήψης μέτρων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τμήματος Α’ για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θηβών στο τμήμα Μάνδρα-Οινόη(από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ 5+500 έως χ.θ. 9+000».

      (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

    2. Έγκριση λήψης μέτρων κυκλοφορίας της μελέτης μόνιμης σήμανσης ασφάλισης τμήματος Β’ της υφιστάμενης Π.Ε.Ο.Α.Θ. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ 5+500 έως χ.θ. 9+000 κατά την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θηβών στο τμήμα Μάνδρα-Οινόη(από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ 5+500 έως χ.θ. 9+000».

      (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

    13.Έγκριση λήψης μέτρων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Λ. Ποσειδώνος σύμφωνα με τις μελέτες «Κυκλοφοριακής ρύθμισης για την κατασκευή του τεχνικού ΤΕ03 (ΤΕ03Α και ΤΕ03B) (B ́ Φάση)» και «Κυκλοφοριακής ρύθμισης για την κατασκευή του τεχνικού ΤΕ16 και ΤΕ17 (Γ ́ Φάση)» κατά την κατασκευή του έργου «Έργα Υποδομών για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου(Φάση Α)».

    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

     

    14. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.-Κ.) που προβλέπονται στα πλαίσια τoυ έργου: «ΣΟ-04/14: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Κ.Ε.ΣΟ.» της Υπηρεσίας μας.

    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

     

     

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΧΙΝΑΣ

You might be interested in