13η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 29.07.2020

Συνεδρίαση 13η

Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Καλείστε στις 29/7/2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30, στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η συνεδρίαση, κατά τις προβλέψεις των διατάξεων: Α) της παρ. 1 του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/07-6-2010), όπως ισχύει και Β) της παρ. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του”(Φ.Ε.Κ. 55/τ. Α’/11-3-2020), θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη,μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.     Επικύρωση πρακτικών της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης Συνεδρίασης έτους 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

2.     Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2020.

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

3.     Έγκριση της 2ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2020.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

4.     Μείωση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

5.     Συζήτηση σχετικά με τις λαϊκές αγορές.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Μελάς)

6.     Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (Μ.Φ.Ι.) για την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «Καταγραφή της παρουσίας και της εποχιακής διακύμανσης των κουνουπιών (Culicidae) στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 364.500,00 € και έγκριση των όρων αυτής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. 7.     Έγκριση τροποποίησης και παράτασης «Προγραμματικής Σύμβασης διαχείρισης κρουσμάτων επιδημίας COVID-19 κατ΄οίκον – Επιχειρησιακό Σχέδιο Ερμής, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών».

(Συνεισηγητές οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθ. Βαθιώτης και κ. Ν. Πέππας)

8.     Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης στα πλαίσια του σχετικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid – 19 α) για την εγκατάσταση Τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των πολιτών και β) για τη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

9.     Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας επί των οδών Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων και εφαρμογής της μελέτης προσωρινής Φωτεινής Σηματοδότησης σε (5) κόμβους, που προβλέπονται στα πλαίσια υλοποίησης σχεδίου σχετικά με τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω συνδρομής επιτακτικών αναγκών για την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με στόχο την αύξηση του χώρου για την μετακίνηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπια μέσα μετακίνησης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

10.     Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση οδών περιφερειακών ενοτήτων Κεντρικού, Νότιου και Βόρειου Τομέα Αθηνών – Εργολαβία 3».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

11.     Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το πρόγραμμα:  «ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ – ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

12.     Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: «Έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και οδοποιίας σε περιοχές του Δήμου Περάματος», μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος, συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00 €  (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α. 24%).

(Συνεισηγήτριες η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

13.     Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης με τίτλο: «1ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας – Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων και προσθήκη στατικώς ανεξάρτητου κτιρίου», μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κηφισιάς  και της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 2.055.141,02 €  (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α. 24%).

(Συνεισηγήτριες η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

14.     Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Για την ενοποίηση, τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας’, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Τεχνόπολις-Γκάζι Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Προστασίας και ανάδειξης Βιομηχανικού-Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών και της Ανάπλασης Αθήνα Α.Ε., προϋπολογισμού 14.991.100,00  €  (πλέον  Φ.Π.Α. 24%).

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

15.     Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ» του Δήμου Αιγάλεω.

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

16.     Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαρέων και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Α. Θεοδώρων για το έργο με τίτλο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΣΧΙΝΟΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ».

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

17.     Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 185/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που αφορά την έγκριση της σύναψης και τους όρους της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ελευσίνας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για το έργο με τίτλο «Εργασίες Διαμόρφωσης του απαλλοτριωμένου ακίνητου ιδιοκτησίας ΥΠ.ΠΟ.Α. στη συμβολή των οδών Δήμητρος, Πλούτωνος και Γκιόκα (Ο.Τ. 121) στην Ελευσίνα και μετατροπής του σε υπαίθρια έκθεση λίθινων ευρημάτων».

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. 18.     Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Αποκατάσταση για πολιτιστικές χρήσεις των διατηρητέων κτιρίων των οικισμών εργατικών κατοικιών του τ. ΟΕΚ, Ελευσίνα IV και Ελευσίνα V στα Ο.Τ. 41Α (Κτίρια ΙΡΙΣ 1 & 2) & Ο.Τ. 41Γ(Καμινάδα), μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού,  της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ελευσίνας, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000,00 €  (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.).

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. 19.     Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την υποστήριξη από την Περιφέρεια Αττικής του 13ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, καθώς και χορήγηση αιγίδας».

      (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

  1. 20.     Ίδρυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία ‘Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Αττικής’.

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)

  1. 21.     Λήψη απόφασης για συμπλήρωση του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2020.

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χ. Ράσσιας (Ρώμας)

  1. 22.     Λήψη απόφασης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ  ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (ΟΡΕΙΝΟ ΤΜΗΜΑ)».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. 23.     Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε Αθλητικές Δράσεις για το έτος 2020.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βάρσου)

24.     Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά έτους 2020.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Ζέρβα)

  1. 25.     Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση κατασκηνωτικού προγράμματος Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ρομά.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Ζέρβα)

  1. 26.     Έγκριση σκοπιμότητας συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, HORIZON 2020, με προτεινόμενο τίτλο: «NATURAL».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. 27.     Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστροφών από την Εκδήλωση Σεισμού στην Περιφέρεια Αττικής .

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

28.     Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

29.     Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Μονάδας της εταιρείας PHARMAZAC Α.Ε., παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής ανθρώπινης χρήσης, και διενέργειας ελέγχων σε παραγόμενα ή υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα, στο Βιοτεχνικό Πάρκο της περιοχής του Βοτανικού, στο Δήμο Αθηναίων, Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

30.     Συζήτηση / Ενημέρωση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε.» στην περιοχή Κυνόσουρας στα Αμπελάκια του Δήμου Σαλαμίνας.

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

31.     Έγκριση σύναψης και όρων 2ης τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο:  «ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΣΧΙΝΟ».

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

           ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                           

                           ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

You might be interested in