Βίλια – Ψάθα: Έλεγχος, επισκευή και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Βίλια – Ψάθα: Έλεγχος, επισκευή και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων
Οι εργασίες που έγιναν και ο σχεδιασμός που υλοποιείται


Ο Δήμος Μάνδρας –Ειδυλλίας  έχει δρομολογήσει μια σειρά από εργασίες ελέγχου, συντήρησης και αναβάθμισης των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει, προκειμένου αυτές να είναι πιο σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στο ανοικτό γήπεδο basket Βιλίων και στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 Ψάθας, τα οποία παρουσίαζαν αρκετές φθορές και ελλείψεις ενώ τα γήπεδο ποδοσφαίρου στερούνταν ηλεκτροδότησης, αποτελώντας έτσι κίνδυνο, για όσους επιχειρούσαν να αθληθούν στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Γ. Δρίκος, προχώρησε στην εξής δήλωση: 

«Είναι γεγονός, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μας, παραλάβαμε ένα χαρτοφυλάκιο κακοδιαχείρισης και ελλείψεων μέρος του οποίου αποτελούν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Πάγιο αίτημα των δημοτών μας και κυρίως, των νεότερων, ήταν η αναμόρφωση των αθλητικών χώρων, καθώς για χρόνια παρέμειναν εγκαταλελειμμένοι, αλλά και η δημιουργία νέων.
Με συγκεκριμένες μελέτες και σχέδιο ικανοποιούμε και τα δύο αιτήματα.  Ο Δήμος μας αλλάζει μέρα με την μέρα. Όχι με λόγια, όχι με μακέτες, αλλά με έργα. 
Στόχος μας από την μία άκρη του δήμου, έως την άλλη, να παρέχουμε στα παιδιά, στους νέους μας, σε όλους τους δημότες, σύγχρονες, λειτουργικές, αθλητικές εγκαταστάσεις που θα παρέχουν ασφάλεια και άνεση. Αναβαθμίζουμε έτσι τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής μας».

Οι εργασίες που έγιναν ήταν οι εξής:
Βίλια, ανοικτό γήπεδο Basket: 
Αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων ταμπλό:

Τα νέα ταμπλό πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ θα αποτελέσουν τον οδηγό ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντικατασταθούν στο σύνολο τους όσοι αθλητικοί εξοπλισμοί χρήζουν αντικατάστασης, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις λειτουργικές απαιτήσεις και τις επιταγές ασφαλείας των μαθητών και αθλητών.
Επιδιόρθωση του αθλητικού δαπέδου (ξύσιμο και αφαίρεση της παλιάς μπογιάς – γέμισμα με ασφαλτικό γαλάκτωμα ώστε να γίνει επίπεδο – αστάρωμα).
– Βάψιμο του τοιχίου περιμετρικά των γηπέδων.
– Τοιχογραφίες, με προσωπογραφίες του «Greak Freek», Γιάννη Αντετοκούμπο και του «θρυλικού Nick», Νίκου Γκάλη.
– Επισκευή προβολέων φωτισμού


Ψάθα, Γήπεδο 5χ5:  Παραδόθηκε για χρήση στα παιδιά μαςτον Μάρτιο του 2024, έπειτα από 2,5 χρόνια που δεν είχε ηλεκτροδότηση. Επισπεύδοντας τις διαδικασίες και χωρίς καμία καθυστέρηση ολοκληρώσαμε τις εξής εργασίες ανάπλασης που αφορούσαν, στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα, των εστιών, του συρματοπλέγματος, των διχτυών οροφής καθώς και των περιμετρικών. Προστέθηκαν για μεγαλύτερη αντοχή συρματόσχοινα στο δίχτυ της οροφής. Αντικατάσταση σπασμένων πάγκων με καινούργιους.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για