Δράσεις ΚΕΠ Υγείας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

1) Μέσω του ΚΕΠ Υγείας, προσφέραμε σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) φαρμακεία Ά Βοηθειών, πλήρως εξοπλισμένα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.


2) Από 15-4-24 έως 30-4-24 μέσω του ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Κέντρο ”Ιατρική Επίβλεψη” , πραγματοποιήσαμε δωρεάν έλεγχο ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα – mayer κοπράνων.


3) Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήσαμε μία φορά εβδομαδιαία τον μήνα Απρίλιο 2024, δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στον χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας και συνεχίζουμε έως και σήμερα.


4) Για την εύρυθμη λειτουργία των Ιατρικών Εργαστηρίων του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, προσφέραμε από το ΚΕΠ Υγείας και τα Δημοτικά Ιατρεία, 1 τροχήλατο, 2 εξεταστικά κρεββάτια, και διαφόρων μεγεθών εξεταστικά γάντια νιτριλίου.


5) Προσφέραμε στο 4ο Δημοτικό Δάφνης, 1 αναπηρικό αμαξίδιο, με σκοπό άμεσα να προσφερθεί, από ένα αμαξίδιο σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.


6) Από το email του ΚΕΠ Υγείας, αποστείλαμε προς τους Διευθυντές και τους Τμηματάρχες του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, καθώς και σε όλες τις δομές του Δήμου και στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, ενημερωτικό φυλλάδιο με μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και την Αφρικανική σκόνη, σε συνεργασία με τον Ιατρό Εργασίας του Δήμου μας.(Επισυνάπτουμε αφίσα).  Τα ανωτέρω κοινοποιήθηκαν στο επίσημο site του Δήμου μας, καθώς και η αφίσα από το Υπουργείο Υγείας για τις λειτουργικές διαταραχές που μπορεί να προκύψουν από υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνα.


7) Για την προστασία της υγείας των ηλικιωμένων της πόλης μας, προσφέραμε ως ΚΕΠ Υγείας, αντισηπτικά 500 ml και ατομικά αντισηπτικά, προς τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, καθώς και στο πρόγραμμα ”Βοήθεια στο σπίτι”

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για