Συνάντηση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία δομών υγείας στο δήμο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το αίτημα του δήμου, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για μετεγκατάσταση της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου και της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας των νέων εγκαταστάσεων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαμαλάκης και στην ανάγκη ενδυνάμωσης των υποδομών και του έμψυχου δυναμικού της ΤΟΜΥ.

Η ΤΟΜΥ φιλοξενείται με απόφαση προσωρινής παραχώρησης σε κτήριο του Δήμου από το 2017. Ωστόσο με δεδομένη την ανάγκη ανάπτυξης στους χώρους αυτούς δημοτικών προγραμμάτων και υποδομών υγείας, έχει ζητηθεί να υπάρξει πρόβλεψη για μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο και το κόστος να καλυφθεί, όπως συμβαίνει και στην πλειονότητα των ΤΟΜΥ από κονδύλια του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη θετική πρόθεση και βούληση του για το θέμα και συμφωνήθηκε Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργείου να επισκεφθεί τον Άγιο Δημήτριο και να διερευνηθούν οι δυνατότητες μετεγκατάστασης της. Από την πλευρά του ο κ. Μαμαλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού και  επισήμανε ότι με δική του εισήγηση η απόφαση του Δ.Σ. προβλέπει να μην πραγματοποιηθεί καμία μεταστέγαση μέχρι να βρεθεί χώρος και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τόνισε: «Αποτελεί προτεραιότητα μας τόσο η λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών του δήμου μας, όσο και η ενίσχυση των υποδομών και του έμψυχου δυναμικού της 1η ΤΟΜΥ, προς όφελος των κατοίκων του δήμου μας.  Είμαστε διατεθειμένοι  να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο Υγείας για να εξασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση της  δομής σε  κατάλληλη νέα τοποθεσία.  Πιστεύουμε ότι συνεργαζόμενοι μπορούμε να βρούμε μια λύση που θα ωφελεί τόσο το δήμο μας,  όσο και τους κατοίκους που υπηρετούμε».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των δομών Υγείας και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια στενή συνεργασία των δύο πλευρών για τη καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση τους.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για