Σύγχρονες προσεγγίσεις της Σκηνογραφίας στο Κέντρο Ντάνκαν

Από την Πέμπτη 17 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 3 Ιουλίου το Κέντρο Ντάνκαν φιλοξένησε διαλέξεις και εργαστήρια με θέμα «Σύγχρονες προσεγγίσεις της Σκηνογραφίας» στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Ενεργή Σκηνογραφία» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βύρωνα, το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Η συνδιοργάνωση έδωσε τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους έρευνα, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των πολιτιστικών οργανισμών και των τοπικών αρχών για την προώθηση της τέχνης και της δημιουργίας και ενίσχυσε την παρουσία του Κέντρου Ντάνκαν στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη.  

Με μια ανοιχτή παρουσίαση και ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τετάρτη 3 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το εργαστήρι «Αστική Λαχτάρα». Πλήθος κόσμου ακολούθησε τον Γιώργο Σαπουντζή και την ομάδα του σε μια «μεταμορφωτική» περιήγηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Ντάνκαν.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Αθανάσιος Κλειάσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γεώργιος Γκαρμπουνώφ, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δώρα Ξυλογιάννη, η Διευθύντρια Πολιτιστικών Προγραμμάτων Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ινστιτούτου Γκαίτε Dr.Stefanie Peter, η υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων  Ελεάννα Παπαθανασιάδη, η Anouk Rigeade ακόλουθος Πολιτιστικής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας, η Δήμητρα Μίχου, αναπληρώτρια Ακόλουθου Πολιτιστικής Συνεργασίας, o Σταμάτης Σχιζάκης από το ΕΜΣΤ και η Κατερίνα Τσέλου από το ΥΠΠΟ.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για