Το οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμών στρέφεται εναντίον των πολιτών και του Δήμου

Με μεγάλη μας λύπη αντικρίσαμε σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, το αποτέλεσμα βανδαλισμών σε τρεις παιδικές χαρές της πόλης μας, οι οποίες πολύ πρόσφατα επισκευάστηκαν, πιστοποιήθηκαν ως κατάλληλες προς χρήση και αποσφραγίστηκαν μετά από πολύ καιρό, κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, στόχος βανδαλισμών έγιναν οι παιδικές χαρές του Πάρκου Αποστολάκη στη Νέα Χαλκηδόνα, του Πάρκου Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων (Αφών Γεωργιάδη) και της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο, εν μέσω της προετοιμασίας των σχολικών συγκροτημάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υπό συνθήκες καύσωνα, να προστίθενται επιπλέον εργασίες για την αποκατάσταση των καταστροφών στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα του Τεχνικού Συνεργείου του Δήμου. 

Επιπλέον, το κόστος του εξοπλισμού που καταστράφηκε και που μόλις πριν λίγο καιρό είχε τοποθετηθεί ολοκαίνουργιος στις παιδικές χαρές, επιβαρύνει τους πολίτες, δηλαδή όλους εμάς. Η δαπάνη πόρων από τα δημόσια ταμεία για την αποκατάσταση ζημιών είναι, δυστυχώς, συνεχής.

Οι βανδαλισμοί της δημόσιας περιουσίας είναι πράξεις απόλυτα αντικοινωνικές. Πρόκειται για επιθέσεις σε υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, όπως είναι τα σχολεία μας, οι παιδικές χαρές, οι πλατείες, η δημόσια περιουσία εν γένει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνονται από αντιλαϊκές δυνάμεις που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να δημιουργήσουν, για αυτό μόνο καταστρέφουν.

Οι Δήμοι δεν διαθέτουν ούτε τους αναγκαίους ανθρώπινους, ούτε τους οικονομικούς πόρους, για την αποτελεσματική, σταθερή περιφρούρηση κάθε σχολείου, κάθε παιδικής χαράς, κάθε πλατείας. 

Ως Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε και πάλι το καθήκον μας και έχουμε για ακόμα μια φορά απευθύνει έκκληση για επαυξημένη εποπτεία των δημοτικών εγκαταστάσεων, προς τους αρμόδιους για την ασφάλεια κρατικούς φορείς. Ζητάμε και την επαγρύπνηση των ίδιων των πολιτών για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική. Φαινόμενα βανδαλισμών και παραβατικότητας πρέπει να βρουν τη τοπική κοινωνία απέναντί τους, ενωμένη. 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για