3Η ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ την ΤΡ 30-7-24 και ώρα 1800

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :

ΘΕΜΑ 1ο : Ενημέρωση: «Ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό, τα μέτρα και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας που εκτελείο Δήμος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο του 2024».

ΘΕΜΑ 2ο : Ενημέρωση: «Δράσεις Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (από 01-01-2024 έως 30-06-2024)».

ΘΕΜΑ 3ο: Ενημέρωση: «Απολογισμός δράσης στους Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)».

ΘΕΜΑ 4ο: Ερώτημα: «Εδώ και καιρό ζητάμε επίμονα να συζητήσουμε το θέμα των φυλακών στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθεί το σώμα, αλλά και οι συμπολίτες μας για τις τελευταίες εξελίξεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα από μέρους σας. Θα προβείτε σε κάποια κίνηση για την αποτροπή της μετεγκατάστασης των φυλακών στην πόλη μας;
Θα φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθούν οι Ασπροπυργιώτισσες και οι Ασπροπυργιώτες;»

ΘΕΜΑ 5ο : Ερώτημα: «Το κυκλοφοριακό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που καθημερινά γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο. Οι νέες εγκαταστάσεις που δημιουργούνται αποφέρουν μεγαλύτερο όγκο φορτηγών.Οι κάτοικοι της πόλης ταλαιπωρούνται καθημερινά ακόμα και στις πιο σύντομες μετακινήσεις. Ιδιαίτερη επιβάρυνση βιώνουν οι κάτοικοι της Μεγαρίδος αλλά και οι κάτοικοι που διαμένουν σε δρόμους που διασχίζουν τα μεγάλα φορτηγά που δεν προβλέπεται η μετακίνηση τους. Τι σχεδιασμό έχετε κάνει για την επίλυση του θέματος; Σε τι ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα;»

ΘΕΜΑ 6ο : Ερώτημα: «Αναφορικά με τις υπό ανέγερση σχολικές μονάδες (4ο δημοτικό σχολείο, 4ο γυμνάσιο και 2 ΓΕΛ), θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το στάδιο των εργασιών καθώς και την εξέλιξη των ανωτέρω έργων».

ΘΕΜΑ 7ο: Ερώτημα:«Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ακόμα πιο έντονα να δημιουργούνται καθημερινά τουλάχιστον μία ή περισσότερες εστίες φωτιάς στην πόλη μας. Πολλές φωτιές αφορούν καύσεις υλικών, όπου η εισπνοή αυτών είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Τι ενέργειες έχετε κάνει ή σχεδιάζεται να κάνετε για την αντιμετώπιση του θέματος».

ΘΕΜΑ 8ο: Ερώτημα :«Δεδομένης της ραγδαία αυξανόμενης κίνησης παρακαλώ να ενημερώσετε το συμβούλιο αν έχει ανατεθεί η κυκλοφοριακή μελέτη , σε τι στάδιο βρίσκεται και αν προτίθεστε να λάβετε μέτρα μέχρι την ολοκλήρωση της».

ΘΕΜΑ 9ο : Ερώτημα :«Η κατάσταση του βοηθητικού γηπέδου στο Στάδιο Ασπροπύργου χρήζει άμεσης βελτίωσης δεδομένου ότι εκεί προπονούνται κυρίως παιδιά από τις ακαδημίες. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών; Επίσης τι έχει προγραμματιστεί για το κλειστό στάδιο των Νεοκτίστων».

ΘΕΜΑ 10ο : Ερώτημα:«Εν όψει της Νέας σχολικής περιόδου έχουν καταγραφεί οι ανάγκες των κτιριακών εγκαταστάσεων όπως προκύπτουν από τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας (Διευθυντές, Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων κλπ);
Τι προγραμματισμός υπάρχει;»

ΘΕΜΑ 11ο : Ερώτημα :«Οι ανεξέλεγκτες καύσεις και οι πυρκαγιές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για την πόλη μας με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής μας.Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο μείωσης ή εξάλειψης του φαινομένου των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών και όχι απλής καταγραφής και αντιμετώπισης;»

ΘΕΜΑ 12ο : Ερώτημα : «Υπάρχει άμεση ανάγκη για δημιουργία σύγχρονου δικτύου όμβριων λυμάτων σε όλες τις οικιστικές περιοχές της πόλης μας, από την Γκορυτσά, το Ψάρι, τα Θερμοκήπια και την Τρύπα Αλεπού, μέχρι το Λόφο Κυρίλλο, τη θέση Πηλιχό, τα Γερμανικά, την Παραλία και τα Νεόκτιστα.Ταυτόχρονα υπάρχουν περιοχές του Δήμου μας που ενώ υπάρχει πρωτεύων αγωγός λυμάτων δεν έχουν κατασκευαστεί δευτερεύοντες αγωγοί προκειμένου να συνδεθούν όλες οι οικίες με τον βιολογικό καθαρισμό με αποτέλεσμα την αύξηση του καθημερινού κόστους διαβίωσης πολιτών που έχουν μεν νομιμοποιήσει τις οικίες τους αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης.

  • Ως διοίκηση του Δήμου Ασπροπύργου τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να λυθούν τα
    άνω προβλήματα;
  • Θα αναλάβει ο Δήμος μας το κόστος κατασκευής των άνω έργων προκειμένου οι δημότες μας
    να μην κινδυνεύουν να πνίγουν με την παραμικρή βροχή καθώς και να μην επιβαρύνονται με το
    τεράστιο κόστος της μη σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό;»

ΘΕΜΑ 13ο : Ερώτημα : «Δημοτικές εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί με μισθωτήρια, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν ιδιώτες. Πόσοι είναι αυτοί οι Δημοτικοί χώροι και πότε λήγουν τα μισθωτήρια τους; Ως διοίκηση του Δήμου Ασπροπύργου προτίθεστε να συνεχίσετε την πολιτική της παραχώρησης σε ιδιώτες όλης της περιουσίας του Δήμου μας; Θα τα αξιοποιήσει ο Δήμος μας προς όφελος των Δημοτών μας, παρέχοντας τους ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες;»

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για