8η ΕΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ Συνεδρίαση του Δ. Σ. του Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ την ΠΕ. 16-5-24 και ώρα 19:00

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :

1ο ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τις εργασίες καθαρισμών, αποψιλώσεων και για λοιπές ενέργειες προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024.
(Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλειος Σιαμάνης)

2ο ΘΕΜΑ: Το πρόβλημα της στάθμευσης στο δήμο μας και ειδικά στη δημοτική ενότητα Χολαργού. Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα.
(Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, Αλέξανδρος Νομικός)

3ο ΘΕΜΑ: Στρατηγική και δράσεις του Δήμου για την ενδυνάμωση των νέων και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά σε τοπικό επίπεδο.
(Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος, Γεωργία Ζώη)

4ο ΘΕΜΑ: Λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Πόσοι εργαζόμενοι υπηρετούν στο τμήμα, ποιες οι ημέρες και ώρες λειτουργίας και ποια μέτρα αστυνόμευσης λαμβάνονται.
(Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Υφαντής)

5ο ΘΕΜΑ: Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, με υποθέματα: α. Το ύψος και η διακύμανση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού κατά την τελευταία τριετία β. Δανεισμός: Άληκτο κεφάλαιο, ύψος μηνιαίας δόσης, συνολικές υποχρεώσεις και χρόνος αποπληρωμής γ. Υποχρεώσεις και καθαρή θέση Νομικών Προσώπων: ΔΟΠΑΠ, ΔΟΚΜΕΠΑ, Αναπτυξιακή δ. Οφειλές προς τρίτους άνω των 90 ημερών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος. ε. Οφειλές προς εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης (ΤΠΥ, μισθοδοτούμενους, κοινωφελούς, 8μηνα, 11μηνα) του Δήμου και των Νομικών Προσώπων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος στ. Ρυθμισμένες οφειλές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων που συμμετέχει ο Δήμος. Ύψος δόσης ρύθμισης ανά οφειλή, συνολικό ποσό, δοσολόγιο.
(Εισηγητής: Επικεφαλής, Αντώνιος Ρεκλείτης)

6ο ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ και του Πολυϊατρείου Παπάγου. Ποιες υπηρεσίες προσφέρονται και πόσοι είναι οι ωφελούμενοι κάτοικοι.
(Εισηγητής: Δημοτική Σύμβουλος, Ειρήνη Βεντουζά)

7ο ΘΕΜΑ: Ποια η θέση της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού επί των από 15/03/2024 και 19/04/2024 δύο (2) “Ερμηνευτικών Εγκυκλίων” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) , δυνάμει της α. από 24/05/2023 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. / ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3475, τ.Β’ 24.05.2023), με την οποία εκδόθηκε “Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων” και της β. από 10/04/2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. / ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2194, τ. Β’ 10.04.2024), με την οποία δίδονται παρατάσεις υποβολής του Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας, της Τεχνικής Έκθεσης και της Δήλωσης Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας.
(Εισηγητής: Επικεφαλής, Απόστολος Καρανικόλας)

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για