Η ανθρωπιά και η ευαισθησία κυριάρχησαν στη 11η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας σε συνεργασία με το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία, δείγμα αλληλεγγύης  και κοινωνικής προσφοράς στην πράξη, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σε συνεργασία με το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η προσέλευση των δημοτών στην εθελοντική αιμοδοσία ήταν πρωτόγνωρη, με τις συμμετοχές των εθελοντών να ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης έγινε και δειγματοληψία μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Για την ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η 11η  εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, ο Δήμαρχος Αρμόδιος Γ. Δρίκος, ο οποίος ήταν και ο ίδιος αιμοδότης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την ιδιότητά μου τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως ιατρός, θέλω να εκφράσω την χαρά και την υπερηφάνεια για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έλαβαν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η διοργάνωση μια εθελοντικής αιμοδοσίας είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ευαισθησία και η διάθεση προσφορά κρίνεται και από τα πιο απλά, από το αν μπορούμε, δηλαδή, να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να προσφέρουμε ζωή στον συνάνθρωπό μας.


Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα αιμοδοσίας Θριασίου Νοσοκομείου, στον πολύτιμο υπάλληλο του Δήμου μας Βαγγέλη Μπέκα, στον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελο Πέτρου και σε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αφιέρωσαν λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους για να δώσουν αίμα και χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται αλλά και για να αντιμετωπιστούν επιτυχώς έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Με θεμέλιο την συγκινητική σας ανταπόκριση, συνεχίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και αποδοτικότεροι σε όλους τους τομείς, με δράσεις που αποτελούν πράξη προσφοράς, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο».

Η συλλογή αίματος έγινε από εξειδικευμένο προσωπικό και αφού είχαν ληφθεί όλοι οι κανόνες πρόληψης και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή διαδικασία της αιμοδοσίας.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για