ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΨΗΛΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ»

Εκδόθηκε η πρώτη ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά σε σχέση με τα «μπόνους» του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) έπειτα από προσφυγή του Δήμου Αλίμου.

Με την Απόφαση 345/2024 του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά δικαιώνεται ο Δήμος και οι κάτοικοι του Αλίμου και ακυρώνεται οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί με χρήση των «μπόνους» του ΝΟΚ (περισσότερα τετραγωνικά δόμησης, μεγαλύτερο ύψος κτηρίων κ.λπ.) από εργολάβο-κατασκευαστή στην περιοχή του παλαιού Αλίμου.

Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο να εκδοθεί αυτή η «Απόφαση – σταθμός», καθώς είναι η πρώτη τελεσίδικη Απόφαση σχετικά με τα «μπόνους» του ΝΟΚ, που επιτρέπουν να χτίζονται περισσότερα τετραγωνικά και ψηλότερα κτήρια, κατά παράβαση των όρων δόμησης μιας περιοχής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα στον Καθηγητή Πολεοδομικού Δικαίου κ. Δημήτρη Μέλισσα, που εκπροσώπησε τον Δήμο Αλίμου και χειρίζεται την υπόθεση.

Ο Δήμος Αλίμου υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά των Ψηλών Κτηρίων, καθώς στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε εργολαβικά, επιχειρηματικά και κάθε είδους συμφέροντα που βλάπτουν το περιβάλλον και την κοινωνία. Με την ίδια αποφασιστικότητα και δυναμική η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της  για όλα τα «μεγάλα θέματα» που έχουν ανοίξει (ψηλά κτήρια, παραλία Αλίμου κ.λπ.), μέχρι την τελική δικαίωση!

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για