Εποικοδομητική συνάντηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για ζητήματα υποδοχής και ένταξης μεταναστών και προσφύγων

Συνάντηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας με εκπροσώπους του Γραφείου Πεδίου Αθήνας της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ζητήματα υποδοχής και ένταξης μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Γραφείου Πεδίου Αθηνών ενημέρωσαν για το έργο του Οργανισμού στην Ελλάδα και διερευνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας με τον Δήμο Γαλατσίου, στη βάση των αναγκών που έχουν εντοπιστεί, ενόψει της επικείμενης δημιουργίας Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, κατόπιν επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ. Επίσης, συζητήθηκαν δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ειδικότερα, από το Κέντρο Κοινότητας αναλύθηκε η εισροή Προσφύγων και Μεταναστών στο Κέντρο Κοινότητας για αιτήματα και έγινε ενημέρωση για την ολιστική προσέγγιση από τα Τμήματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τόσο των Προσφύγων-Μεταναστών, όσο και των υπολοίπων ωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον συζητήθηκε η συνδρομή του φορέα για την εύρεση εκπροσώπων συλλόγων μεταναστών, ώστε να μπορέσει να συγκροτηθεί το Τοπικό Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών για το Δήμο, μας, καθώς, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, δεν έχει καταστεί δυνατό λόγω μη ανταπόκρισης των συλλόγων.

Η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας κα. Μπούρα – Πολυχρονοπούλου Ευφροσύνη  χαιρέτισε τη δράση και δήλωσε την πρόθεση του Δήμου  για περαιτέρω συνεργασία.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για