Ευχαριστήριο για τις εκδηλώσεις των Κουντουριώτειων 2024

Αγαπημένοι μας Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,

Ο Δήμος μας, τίμησε και φέτος τη μνήμη του Α’ Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και απελευθερωτή του Αιγαίου, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Το διήμερο των εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2024» έτυχε θερμής αποδοχής και ανταπόκρισης από όλους. Γιατί στο Νησί μας η ιστορική μνήμη είναι διαρκώς ζωντανή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ειδικότερα τον Ιερό Κλήρο, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας και της περιφέρειάς μας, τους επίσημους προσκεκλημένους, δημόσια πρόσωπα του Νησιού, τους συλλόγους, την τοπική εφημερίδα, καθώς και δημοσιογράφους που προβάλλουν τις εκδηλώσεις του Δήμου μας με τα μέσα τους.

Ευχαριστούμε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, για την παραχώρηση της Συνεδριακής Αίθουσας του Καθεδρικού Ναού όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική ομιλία.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Σκηνοθέτη και Διευθυντή του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου κ. Ιωάννη Κοροδήμο, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αντιπτέραρχο κ. Κωνσταντίνο Καραμεσίνη για το σπουδαίο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης: Ένας χαρισματικός ηγέτης». Ένα ντοκιμαντέρ που στόχο έχει τη χρήση του για εκπαιδευτικούς λόγους σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Μοναδικός μας σκοπός είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλουμε στους Διευθυντές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Νησιού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και με τους σημαιοφόρους και τις Σημαίες των Σχολείων τη μνήμη του μεγάλου τέκνου της Ύδρας μας.

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τον Τελετάρχη μας, κ. Εμμανουήλ Πούλο, που ακούραστα και αμισθί προσέφερε τις υπηρεσίες του για ακόμα μια φορά.

Τέλος, ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς μας που για μια ακόμη φορά συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς για την επιτυχημένη διοργάνωση του Νησιώτικου γλεντιού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου στον υπαίθριο χώρο στο Καμίνι «Μίλτος Σαχτούρης». Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Αλέξη Βερούκα, τον κ. Χρήστο Μπεξή, τον κ. Παναγιώτη Καλαματιανάκη, τον κ. Νικόλαο Μαραγκό, τον κ. Ιωάννη Μήτσιου, την κα. Αναστασία Ραμπια, τον κ. Δημήτριο Βλαχοδημήτρη, τον κ. Δημήτριο Λεριό και την κα. Μαρίνα Λεμπέση για τις χορηγίες τους και τα κεράσματά τους.

Συστατικό στοιχείο μιας επιτυχημένης διοργάνωσης είναι η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων εργαζόμενων στο Δήμο, τόσο στην καθαριότητα όσο και από άλλες θέσεις, που συμμετείχαν και εργάστηκαν, προσφέροντας τον χρόνο τους για να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των «Κουντουριωτείων 2024». Τους ευχαριστούμε όλους.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Μαίρη Κάτσικα

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για