Top - Τελευταία Νέα
 
 
 

 
Θεσμοθέτηση Μεσογειακής Ειρηνοδρομίας - "Run for peace" προτείνει η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου
 
 

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια – τακτική γενική συνέλευση του «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) Αμφικτυονία» την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Το Δήμο Αγ. Δημητρίου εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Πρεκετές και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κωτσίδης.  

 


Στο πλαίσιο της συνέλευσης και με αφορμή τη συζήτηση προγραμματισμού του «Ε.Ο.Ε.Σ Αμφικτυονία» για το 2016, η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου στην τοποθέτησή της πρότεινε την καθιέρωση μιας ημέρας ετησίως και συγκεκριμένα  μιας Κυριακής μέσα στο μήνα Μάιο, κατά την οποία, σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν στον Ε.Ο.Ε.Σ θα διοργανώνεται ένας αγώνας δρόμου, μια «Μεσογειακή Ειρηνοδρομία» με ελεύθερη συμμετοχή και συμβολικό χαρακτήρα και με τίτλο «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» - «RUN FOR PEACE IN MEDITERRANEAN».

 

dad amfiktyonia 1 dad amfiktyonia 2


Στόχος της συγκεκριμένης δράσης θα είναι να σταλεί πιο δυναμικά και μαζικά το μήνυμα – απαίτηση των λαών της Μεσογείου - να επικρατήσουν συνθήκες ειρήνης, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, χωρίς ξένες παρεμβάσεις και παράλληλα να ασκηθεί πίεση προς τις κυβερνήσεις των κρατών της περιοχής, αλλά και προς την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση διακοπή κάθε εστίας πολέμου.

 


Η πρόταση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δραματική εμπόλεμη κατάσταση που βιώνουν χώρες του Αραβικού κόσμου, γείτονες όμως, καθώς μεσογειακές και αυτές, αλλά και στο πλαίσιο του κύριου στόχου του «Ε.Ο.Ε.Σ Αμφικτυονία» που είναι  «η διαβίωση των λαών της Ευρώπης και της Μεσογείου σε περιβάλλον διαρκούς ειρήνης, βαθιάς δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ισότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, και αειφόρου ανάπτυξης, οικονομικά αποτελεσματικής, κοινωνικά δίκαιης, περιβαλλοντικά βιώσιμης, χωροταξικά ισόρροπης, με συνοχή και ασφάλεια των περιοχών των μελών του, με σεβασμό στο φυσικό, δομημένο και ευρύτερο ανθρωπογενές περιβάλλον. Με κατανόηση στη διαφορετικότητα και την ανάδειξη του διαπολιτισμικού διαλόγου ως συστατικών της κοινής πολιτισμικής μας κληρονομιάς της κοινωνικής συνεργασίας, συνοχής και της μιας ιθαγένειας».

 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες
 
 
Ημερομηνία :24 Μάρτιος 2016
   
Πραγματοποιήθηκε η ετήσια – τακτική γενική συνέλευση του «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) Αμφικτυονία» στις 18 και 19 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Το Δήμο Αγ. Δημητρίου εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, η οποία πρότεινε την καθιέρωση μιας ημέρας ετησίωςκατά την οποία, σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν στον Ε.Ο.Ε.Σ θα διοργανώνεται ένας αγώνας δρόμου, μια «Μεσογειακή Ειρηνοδρομία». [Περισσότερα] [Λιγότερα]
 
 
 
 
 
Ταξινόμηση
 
 
 Βίντεο στην κατηγορία "Τελευταία Νέα"
Ορκίστηκαν το πρωί της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου 2016 ενώπιον του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξένου Μανιατογιάννη...
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας για δεύτερη συνεχόμενη...
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, μας καλεί να υποδεχτούμε το...
Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία έξι νέων μόνιμων εργαζομένων στο Δήμο...
Ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει στις Τζιτζιφιές, σε μία από τις σημαντικότερες κοιτίδες που αναπτύχθηκε το...
Το μουσικό και θεατρικό ταξίδι του Ιουλίου ξεκίνησε στη Γλυφάδα! Περισσότεροι από 2.500 θεατές, όλων των...
Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε μία ακόμα δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για το...
Πότισμα στο λόφο Πευκωτό προγραμματίζουν ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Σύνδεσμος για την Προστασία...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7) το “2o Piraeus Sports Camp” το οποίο διοργάνωσε ο...
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 παρουσιάστηκε από τον Σύλλογο του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ.Μελισσίων, στο Μέγαρο...
 
 
Μετάβαση σε: / 6
 

 
 

 

copyright © Hellasnews.tv

e-mail:[email protected]
τηλ: 210 6930091
fax: 210 6930099