Sleepover: Μια νύχτα στο Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου»!

ο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές, καθώς για ακόμη μία χρονιά 35 και πλέον μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από Δημοτικά Σχολεία της περιοχής διανυκτέρευσαν στους χώρους του Μουσείου, συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που εορτάζεται στις 18 Μαΐου.

Στόχος του προγράμματος η μύηση και η εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους του Ιδρύματος και τη θεματολογία των εκθεμάτων. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, συμμετείχαν σε προγράμματα και βίωσαν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα εκθέματα. Ο θεσμός «sleepover-διανυκτέρευση σε ένα μουσείο» είναι πολύ διαδεδομένος παγκοσμίως και τυγχάνει μεγάλης ζήτησης. Στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» μάλιστα δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Στη δράση παρέστησαν ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αλέκος Γούλας, οι οποίοι συνομίλησαν με τα παιδιά και τους συντελεστές του προγράμματος.

Ένα μεγάλο μπράβο στο ΔΣ και στο προσωπικό του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς, στην Καλλιτεχνική Ομάδα Δρώμενο και στη Δημοτική Αστυνομία που βοήθησαν και στήριξαν το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο Μουσείο της πόλης μας.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για